خانه / کارگر و کارفرما / ثبت دادخواست بدوی کارگر

ثبت دادخواست بدوی کارگر


محمد سمیعی
1401/04/19
0 دیدگاه
ثبت دادخواست بدوی کارگر

پس از این که فی مابین کارگر و کارفرما اختلاف به وجود می آید اولین اقدامی که به ذهن کارگر می رسد این است که علیه کارفرما در مراجع حل اختلاف اداره کار طرح دعوی کند. طرح دعوی با ثبت دادخواست بدوی کارگر آغاز می شود که این اقدام نیازمند رعایت یک سری نکات و تشریفات خاص است. در این مقاله قصد داریم به این نکات و تشریفات بپردازیم.

انتخاب صحیح کارفرما از حیث شخص حقیقی یا شخص حقوقی

اولین نکته ای که به هنگام ثبت دادخواست بدوی باید به آن توجه داشت این است که کارفرمای طرف دعوی حقیقی است یا حقوقی. در اولین جلسه رسیدگی کارشناس هیات تشخیص در ابتدا دادخواست مطروحه را از حیث ایرادات شکلی بررسی می کند که یکی از مهم ترین اصول شکلی دادخواست انتخاب کارفرمای طرف دعواست. منظور از کارفرمای حقوقی همان شرکت یا بنگاه ها و موسسات تجاری و غیر تجاری است که توسط تعدادی از اشخاص حقیقی به ثبت رسیده اند و هویت حقوقی پیدا کرده اند. برای این که بتوانیم به درستی کارفرمای طرف دعوا را انتخاب کنیم باید به بررسی قرارداد کار کتبی بپردازیم و بر اساس آن کارفرمای خود را انتخاب کنیم اما اگر قرارداد کار کتبی نداشتیم به بررسی پرینت حسابی بپردازیم که کارفرما به وسیله آن مزد و دستمزد کارگر را پرداخت می کرده است و واریز کننده حقوق کارفرمای شماست و او را طرف دعوا قرار دهید.

انتخاب صحیح کارفرما از حیث شخص حقیقی یا شخص حقوقی

ادرس محل انجام کار و نشانی اقامت کارفرما جهت ابلاغ

دومین نکته ای که به هنگام ثبت دادخواست بدوی کارگر باید به آن توجه کرد این است که آدرس محل انجام کار و آدرس اقامت کارفرما را با دقت در دادخواست بدوی اعلام گردد. مطابق با ماده 10 آیین دادرسی کار محل مراجعه کارگر برای اقامه دعوی، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محلی است که آخرین کارگاه در آن واقع است. اگر آدرس محل انجام کار به درستی انتخاب نشود در اولین جلسه رسیدگی با ایراد عدم صلاحیت محل مواجه می شود و هیات تشخیص نیز اقدام به صدور رای مبنی بر ابطال دادخواست خواهد کرد. اگر آدرس محل انجام کار و آدرس محل اقامت کارفرما هر دو یک آدرس است که به هنگام ثبت دادخواست یک آدرس اعلام می شود. اما اگر آدرس محل انجام کار متفاوت از آدرس محل اقامت کارفرما جهت ابلاغ است باید هر کدام را به صورت جداگانه در سامانه اعلام نمایید. چنان چه کارفرمای طرف دعوای شما حقوقی و شرکت است بهترین راهکار جهت اعلام دقیق و درست آدرس جهت ابلاغ اعلام آدرس و نشانی شرکت بر اساس آدرس ثبتی مندرج در روزنامه رسمی و آگهی تاسیس می باشد. لازم به ذکر است که موضوع تفاوت در آدرس محل انجام کار و نشانی اقامت کارفرما موضوع کاملا عاپی و رایج است. مثلا در صنعت بیمه دفتر مرکزی بیمه در میدان فردوسی تهران است و کارگران آن در ایستگاه های مترو مشغول به کار می باشند. در مثال مذکورآدرس محل انجام کار جهت اعمال و رعایت ماده 10 آیین دادرسی کار ایستگاه مترو می باشد و نشانی کارفرما جهت ابلاغ میدان فردوسی است.

 

عناوین خواسته در دعاوی کارگر و کارفرما

عناوین خواسته در دعاوی کارگر و کارفرما

سومین نکته ای که در زمان ثبت دادخواست بدوی کارگر اهمیت ویژه ای پیدا می کند عناوین خواسته است. جلسه رسیدگی بر اساس یک چارچوب تشکیل می شود و هیات رسیدگی کننده نیز صرفا بر اساس همین چارچوب وارد رسیدگی می شود. این چارچوب را عناوین خواسته تعیین می کند. به طور مثال اگر در دادخواست شما خواسته ها مواردی مثل حقوق معوقه عیدی و پاداش و مانده مرخصی درج شده باشد و اولین جلسه رسیدگی به اتمام برسد دیگر نمی توان خواسته ها را تغییر یا افزایش داد. البته این به آن معنی نیست که دیگر به طور کلی نمی توان موضوعات جا افتاده را مطالبه کرد بلکه به این معناست که مطالبه آن ها نیازمند ثبت دادخواست جداگانه است که همین موضوع هم بخشی از زمان و وقت کارگر را می گیرد و او را عقب می اندازد. بنابراین شایسته است که در زمان ثبت دادخواست بدوی چارچوب اولیه را با دقت تعیین کنیم تا نتیجه مطلوب و نهایی حاصل شود.

نظرات کاربران


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *